کار پرینت تخم مرغ به مرغداری های قم منتقل می شود

خبرگزاری ايرنا , 15 مهر 1393 ساعت 14:49

مدیرکل دامپزشکی قم گفت: پرینت کردن تخم مرغ ها در استان از مراکز بسته بندی به مرغداریها و مراکز تولید انتقال می یابد.


'مهدی رفیعی' روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا،اظهار داشت: هم اکنون برخی از مرغداریها با خرید دستگاه ، این حرکت را آغاز و در آینده تمام مرغداریهای استان نیز این کار را انجام خواهند داد.

وی با اشاره به مهمترین اقدامات صورت گرفته درنیمه نخست سال 93 ، اجرای طرح ردیابی تخم مرغ ها در استان از اردیبهشت ماه را از جمله آن عنوان کرد، و افزود: از این تاریخ و برای نخستین بار درکشور اسم مرغدار و تولید کننده بر روی کلیه تخم مرغ های تولیدی و وارداتی در استان درج می شود.

وی هدف از این طرح را مشخص کردن مرغداری عرضه کننده تخم مرغ عنوان کرد، و افزود: معمولا تاکنون روی هر تخم مرغ آیتم هایی مانند تاریخ تولید ، انقضا و همچنین اسم مرکز بسته بندی به صورت کد اعلام می شد ولی درحال حاضر اسم مرغدار نیز باید روی تمامی تخم مرغ ها از سوی مراکز بسته بندی درج شود.

وی با بیان اینکه کد 11 رقمی درج شده بر روی کارتن تخم مرغ مشخص کننده مرکز بسته بندی کننده آن است، افزود: اگر این کد به سامانه دامپزشکی استان پیامک زده شود، اطلاعاتی از قبیل مرکز بسته بندی و محل پرینت، گواهی حمل به وسیله خودرو و همچنین تاریخ انتقال آن به مراکز عرضه ارسال می شود.

وی افزود: یکی از برنامه های دامپزشکی استان این است که کار پرینت کردن تخم مرغ ها به مرغداریها و مراکز تولید مرغ انتقال داده شود که هم اکنون برخی از مرغداریها با خرید دستگاه این حرکت را آغاز و در آینده تمام مرغداریهای استان نیز این کار را انجام خواهند داد.

رفیعی با اشاره به استقرار مسوولان فنی بهداشتی در مرغداریهای تخم گذار استان به عنوان یکی دیگر از اقدامات صورت گرفته در این مدت، تصریح کرد: پیرو این اقدام که با تعامل و همکاری اتحادیه های مرغداران استان انجام شده چند موضوع به صورت خاص آغاز شد.

وی با اشاره به ساماندهی و کنترل تخم مرغ های شکسته و نوک زده در مبدا مرغداری به عنوان دیگر پیامد این اقدام، افزود: کلیه تخم مرغ های شکسته باید به مراکزی که از سوی دامپزشکی اعلام می شود انتقال، و از آنجا به مراکز پاستوریزاسیون منتقل گردد.

مدیرکل دامپزشکی قم خاطرنشان کرد: هیچ مرکز عرصه تخم مرغ در استان حق عرضه تخم مرغ شکسته یا نوک زده را ندارد و همچنین هیچ کارگاه شیرینی پزی نیز حق استفاده از تخم مرغ مایه فله و یا تخم مرغ شکسته را ندارد.

وی با اشاره به دیگر فعالیتهای صورت گرفته درشش ماهه نخست سالجاری، اظهار داشت: دراین مدت بیش از 26 هزار و 700 مورد بازدید از خودروها و اماکن عرضه مواد خام دامی صورت گرفته است.

وی افزود: در این مدت بیش از26 تن و 700 کیلوگرم فرآورده های خام دامی در مراکز عرضه شناسایی و معدوم سازی شده است و در کشتار گاه طیور بر کشتار 9 میلیون و 680 هزار قطعه طیور نظارت بهداشتی صورت پذیرقته است.

وی با بیان اینکه از این تعداد حدود 31 هزار مرغ غیر بهداشتی را در خط کشتار شناسایی و آن را ضبط و معدوم کردند، افزود: درهمین مدت در کشتارگاه های دام استان بالغ بر 272 هزار راس گوسفند و بز کشتار و چهار هزار و 800 راس گاو و شتر ذبح شده است.

رفیعی همچنین با اذعان به اینکه بر تمامی کشتارهای انجام شده نظارت های دقیقی صورت گرفته است،افزود:بیش از64 تن گوشت غیربهداشتی درخط ذبح دام شناسایی و به سرعت از چرخه مصرف خارج و معدوم شده است.

وی با اشاره به قرنطینه سیار به عنوان یکی دیگر از فعالیتهای دامپزشکی استان در زمان یاد شده، افزود: در این مدت یک اکیپ قرنطینه سیار دامپزشکی به صورت شبانه روزی فعالیت و همچنین پست قرنطینه در محل ورودی دام شهر به صورت شبانه روزی فعالیت داشته است.

رفیعی، تعداد گوسفند و بز وارد شده به مجتمع دامشهر را 260 هزار راس عنوان کرد، و افزود: در همین مدت هشت هزار و 400 راس گاو و گوساله وارد این مجتمع شده است، که به خاطر شیوع بیماری مهلک لمپی اسکین ، این میزان نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود 20 درصد کاهش داشته است.

وی با اشاره به تزریق واکسن به 308 هزار راس گاو و گوساله در این مدت افزود: 881 هزار راس گوسفند و بز علیه انواع بیماریهای دامی واکسیناسیون شده است.

وی تعداد سگهای واکسیناسیون شده علیه بیماری هاری را دوهزار و 590قلاده عنوان کرد، و افزود: در همین بر روی 20 هزار راس گاو تست بیماری سل صورت گرفته و 17 هزار و 400 راس گاو نیز از نظر بیماری بروسلوز یا تب مالت مورد آزمایش قرار گرفته است.

رفیعی اظهار داشت: در شش ماهه نخست سال 93 ،یک میلیون و 870 هزار متر مربع جایگاه دامداری دراستان سمپاشی و ضدعفونی شده ، که این میزان نسبت به شش ماهه سال 92 سه برابر شده است، و مجموع آزمایش های دامپزشکی انجام شده در آزمایشگاه های استان نیز بالغ بر 65 هزار آزمایش دام و طیور و فرآورده های آنها بوده است.


کد مطلب: 9442

آدرس مطلب: http://infopoultry.net/vdca.ynok49nyu5k14.html

موسسه اطلاعات مرغداری
  http://infopoultry.net