در پژوهشكده زيست فناوري دانشگاه فردوسي مشهد انجام ميشود:
مطالعه توليد آنزيم نوتركيب مكمل خوراك دام و طيور
خبرگزاری ايسنا , 25 مرداد 1390 ساعت 9:50
مديرگروه پژوهشي بيوتكنولوژي كشاورزي دامي پژوهشكده زيست فناوري دانشگاه فردوسي مشهد گفت: عمدهترين مانع در راستاي طرحهاي پژوهشي کلان، تزريق نشدن بودجه به اندازه كافي است.
دكتر محمدرضا نصيري در گفتوگو با خبرنگار پژوهشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، منطقه خراسان، اصليترين محور فعاليت پژوهشكده زيست فناوري دانشگاه فردوسي را توليد پروتئينهاي نوتركيب دانست و از انجام مطالعاتي در زمينه نيازمنديها، اولويتهاي پژوهشي و چالشهاي بيوتكنولوژي در استان خراسان رضوي خبر داد.
وي اظهار كرد: پژوهشکده در حال مطالعه و بررسي توليد سامانه بيان پروتئينهاي نوتركيب در جوجههاي ترانس ژنيك است. تحقيق بر روي توليد آنزيم نوتركيب فيتاز كه به عنوان مكمل در خوراك دام و طيور مصرف ميشود نيز از ديگر فعاليتهاي زيرگروه بيوتكنولوژي دامي پژوهشكده است كه در صورت توليد، كشور از واردات آن بينياز خواهد شد.
نصيري ادامه داد: بخشي از توانمنديهاي حوزه بيوتكنولوژي كشاورزي و دامي در پژوهشكده در قالب توليد پروتيينهاي نوتركيب ظهور پيدا ميکند. در عين حال تحقيقات ديگري به طور كوتاه مدت و بلند مدت در جهت تشخيص كمي بيان ژنها، تشخيص هويت در قالب ماركرهاي miniSTR، STR وSNP نيز در حال انجام است.
وي در خصوص پيشرفت كيفيت طرحهاي پژوهشكده اظهار كرد: با توجه به اينكه آزمايشگاه مركزي مجهزي در پژوهشكده راهاندازي شده است و از طرف ديگر دانشكدهها نيز داراي آزمايشگاههاي بيوتكنولوژي مناسبي هستند، وجود دانشجويان كارشناسي ارشد و دكتري در حوزه بيوتكنولوژي و اعضاي هيات علمي به عنوان راهنمايان تحصيلات تكميلي در داخل دانشگاه، پتانسيلهاي ارزشمندي را در رشد كيفي تحقيقات ايجاد ميكنند که قابل مقايسه با سطح تحقيقات بينالمللي است.
وي داشتن تخصص و حمايتهاي مادي و معنوي را از مهمترين راهكارهاي ارتقاي كيفيت طرحهاي پژوهشي دانست و افزود: اگر كسي در هر حوزه تحقيقاتي به صورت هدفمند و با برنامه كار كند، ميتواند بعد از مدتي محصولي مفيد به جامعه علمي و انساني عرضه كند.
نصيري ادامه داد: عمدهترين مانع در راستاي طرحهاي پژوهشي، تزريق نشدن بودجه كافي است، زيرا كه دانشگاه فردوسي مشهد از نظر دانش، تحقيقات و نيروي انساني متخصص وضعيت مساعدي دارد.
انتشار كتابچهاي با عنوان «برنامه 5 ساله پژوهشكده زيست فناوري دانشگاه فردوسي»
آمادگي پژوهشکده براي همکاري با ساير مراکز تحقيقاتي و کارخانههاي توليد داروي کشور
مديرگروه پژوهشي بيوتكنولوژي كشاورزي و دامي اين پژوهشكده از انتشار كتابچهاي با عنوان «برنامه 5 ساله پژوهشكده زيست فناوري دانشگاه فردوسي» براي عرضه به مسوولان و ستاد زيست فناوري کشور به منظور جلب حمايت كامل خبر داد.
وي حمايت مسوولان از پژوهشكده را براي توليد و يا عرضه پروتيينها، واكسنهاي نوتركيب و ... خواستار شد.
نصيري همچنين از آمادگي اين پژوهشکده براي همکاري با ساير مراکز تحقيقاتي و کارخانههاي توليد داروي کشور در زمينههاي فوق خبر داد.
به گزارش ايسنا، پژوهشكده فناوري زيستي دانشگاه فردوسي به منظور همگرايي تحقيقات بيوتكنولوژي در سال 1387 شروع به كار كرد كه محورهاي اصلي فعاليت آن در 4 گروه پژوهشي، گروه بيوتكنولوژي سلولي و مولكولي و بيومولكولها، گروه پژوهشي كشاورزي و دامي، گروه پژوهشي سلولهاي روياني بنيادي و گروه پژوهشي مطالعات سلولي و مولكولي دامپزشكي است.
کد مطلب: 5202
آدرس مطلب: http://infopoultry.net/vdca.wnmk49nuu5k14.html