نوع جدیدی از ویروس آنفلوآنزای مرغی در تایوان مشاهده شد

خبرگزاری ايرنا , 23 دی 1393 ساعت 9:55

نتایج بررسیهای آزمایشگاهی، وجود نوع جدیدی از ویروس آنفلوآنزای مرغی را در منطقه تایوان تایید کرد.


وزارت بهداشت تایوان روز دوشنبه با صدور اطلاعیه ای اعلام کرد: پس از انجام آزمایشهای متعدد، وجود ویروس H5N2 که بسیار نادر است، از سوی کارشناسان تاییده شده است.

براساس این گزارش، ویروس یاد شده که گفته می شود تاکنون در هیچ کشوری مشاهد نشده، از چند مرکز پرورش غاز و اردک در بخشهای «یونلین» و «پینگتونگ» شیوع پیدا کرده است.

یک مرکز بررسی سلامت گیاهان و محصولات کشاورزی در تایوان اعلام کرد: ویروس H5N2 تاکنون در هیچ یک از نقاط دنیا دیده نشده است.

مقامات بهداشتی تایوان همچنین از وجود ویروس دیگر آنفلوآنزای مرغی با نام اختصاری H5N8 در یکی از مراکز پرورش غاز در بخش «چیایی» این کشور خبر دادند.

روزنامه «چاینا پست» روز دوشنبه نوشت: این ویروس هنوز به انسان سرایت نکرده و شهروندان تایوانی می توانند با جوشاندن تخم مرغ و گوشت ماکیان در دمای بالای 70 درجه سلسیوس، از خطر ابتلا به این بیماری در امان بمانند.

در پی انتشار گزارشهایی مبنی بر احتمال شیوع ویروس آنفلوآنزای مرغی، متصدیان مراکز پرورش غاز و اردک در بخشهای «چیایی»، «پینگتونگ»، «یونلین» و «تاینان» تایوان از هشتم ژانویه (18 دی ماه) نمونه هایی از تولیدات مراکز خود را به آزمایشگاه دولتی فرستاده بودند.

موسسه تحقیق سلامت حیوانات شورای کشاورزی تایوان با انتشار اولین نتایج بررسیهای خود گزارش داد، مورد کشف شده ابتلا به H5N8 ، از لحاظ ژنتیکی همانند ویروسی است که سال گذشته در کره جنوبی کشف شد.

اما مورد ابتلا به ویروس H5N2، نوع جدیدی از این ویروس است که قبلا وجود نداشت.

رئیس این موسسه گفت که این ویروس از طریق پرندگان مهاجر به تایوان رسیده است.

در پی احتمال شیوع آنفلوآنزای مرغی، دولت تایوان دستور داد تا 48 ساعت از ذبح ماکیان در این کشور جلوگیری شود.

همچنین بنا به دستور دولت، بیش از 12 هزار پرنده اعم از غاز و اردک جمع آوری شد تا نمونه هایی از ابتلا به ویروس یاد شده در بین آنها مورد بررسی قرار گیرد.

اخیرا با مشاهده موج جدیدی از ویروس آنفلوآنزای مرغی با نام H5N8 در کشور های آسیایی و اروپایی، نگرانیهای زیادی برای مردم و مقامات این کشور ها ایجاد شده است.

با شیوع گسترده ویروس نوع H5N8 در کشورهای چین، ژاپن و کره جنوبی و نیز کشورهای اروپایی آلمان، هلند و انگلیس؛ سازمان خواربار جهانی (FAO) راهکارهایی را برای پیشگیری و جلوگیری از ابتلا به این بیماری ارائه دادند که بالا بردن بهداشت محیط زیست، تشخیص سریع و زودهنگام، واکنش بموقع و همچنین حداقل تماس بین طیور مهاجر با طیور مرغداری از جمله راهکارهای ارائه شده بود.


کد مطلب: 9587

آدرس مطلب: http://infopoultry.net/vdca.anok49nm05k14.html

موسسه اطلاعات مرغداری
  http://infopoultry.net