کارشناس بيماريهاي منتقله از آب و مواد غذايي:
مصرف تخممرغ نيمپز از علل شيوع عفونتهاي رودهايست
خبرگزاری ايسنا , 7 شهريور 1390 ساعت 10:19
کارشناس بيماريهاي منتقله از آب و مواد غذايي دانشگاه علوم پزشکي کرمان گفت: مهمترين علت شيوع عفونتهاي رودهاي به ويژه در فصل تابستان، استفاده از مواد غذايي مانده، حرارت ندادن کافي غذاهاي سرد شده، مصرف زرده تخم مرغ نيمه پز و مصرف بستنيها و آب ميوهها و آبهاي آلوده و ... است.
علي جعفري در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه کوير، با بيان اين که اسهال يکي از جديترين و شايعترين بيماريهاي فصل گرما در ميان کودکان است، گفت:عفونتهاي رودهاي نيز از شايعترين بيماريهاي تابستان است.
وي افزود: کارشناسان و متخصصان تغذيه، عفونتهاي رودهاي را از شايعترين بيماريهاي فصل تابستان ميدانند که کودکان و سالمندان را به عنوان آسيب پذيرترين افراد جامعه بيش از هر گروه سني ديگري تهديد ميکند.
وي به مسموميت غذايي اشاره و تصريح کرد: مسموميت غذايي بر اثر خوردن غذاي آلوده يا زياد خوردن ايجاد ميشود علايم آن بيشتر با درگيري دستگاه گوارش همراه است و شدت اين بيماري طيف گستردهاي دارد گاهي آنقدر خفيف است که نياز به اقدامات درماني ندارد و گاهي در کودکان زير يک سال، افراد پير و افراد داراي سيستم ايمني ضعيف آنقدر شدت مييابد که جان آنها را تهديد ميکند.
جعفري گفت: معمولا مسموميت غذايي از چند ساعت تا چند روز ادامه مييابد و طول مدت بيماري بستگي به عامل مسموميت دارد.
کارشناس بيماريهاي منتقله از آب و مواد غذايي کرمان خاطرنشان کرد: بهترين راه پيشگيري، حفاظت مناسب از غذاها و رعايت بهداشت است بيش از 200 عامل موجب مسموميتهاي غذايي در انسان ميشوند.
وي اظهار داشت: به طور کلي مسموميت غذايي به دو دسته مواد عفوني و سمي تقسيم ميشود.
وي تصريح کرد: مواد عفوني شامل ويروس، باکتري، انگلها و مواد سمي شامل قارچهاي سمي، حشرهکشها، برخي گياهان و غذاهاي دريايي است و در هر حال اغلب متخصصان بيماريهاي عفوني شايعترين بيماريهاي فصل گرما را بروز مسموميتهاي غذايي و در پي آن شيوع اسهال و استفراغ ميدانند.
جعفري گفت: اين بيماري اغلب کودکان سنين زير پنج سال را گرفتار خود ساخته به گونهاي که سالانه سه ميليون و 200 هزار مرگ و مير ناشي از اسهال در جهان رخ ميدهد ضمن اين که روزانه 3000 کودک جان خود را در اثر اين بيماري از دست ميدهند.
وي خاطرنشان کرد: بر اساس پژوهشهاي به عمل آمده هر کودک زير پنج سال به طور تقريبي سه بار در سال به بيماري اسهال مبتلا شده که اين آمار در برخي مناطق 9 بار در سال است و کودکان زير پنج سال 15 درصد روزهاي زندگي خود را با بيماري اسهال ميگذرانند و همچنين در کشورهاي درحال توسعه حدود 80 درصد مرگ و مير کودکان زير دو سال ناشي از اسهال است.
جعفري گفت: اين آمارها به خوبي گوياي اهميت و ضرورت جلوگيري از بيماريهاي شايع فصل تابستان به ويژه اسهال در ميان کودکان زير پنج سال است.
کارشناس بيماريهاي منتقله از آب و مواد غذايي و عفونتهاي بيمارستاني حوزه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي کرمان يادآور شد: اسهال يکي از جديترين و شايعترين بيماريهاي فصل گرما در ميان کودکان است.
وي گفت: اهميت اين بيماري از آن جهت است که باعث از دست رفتن آب بدن، الکتروليتها و سوء تغذيه و در نهايت بروز بيماريهاي عفوني در بدن کودکان شده و آنان را مستعد ابتلا به انواع عفونتها ميکند.
جعفري افزود: خوشبختانه اين بيماري در سالهاي اخير با استفاده از روش بسيار ساده و قابل دسترس همه، استفاده از محلول خوراکي ORS کنترل شده و ميزان مرگ و مير کودکان را به حداقل رسانده است.
کارشناس بيماريهاي منتقله از آب و مواد غذايي و عفونتهاي بيمارستاني حوزه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي کرمان تصريح کرد: مسموميتهاي غذايي يا به عبارتي عفونتهاي رودهاي و به طور کلي اسهالها از شايعترين بيماريهاي دستگاه گوارش از جمله وبا، اسهال خوني، حصبه و اسهالهاي حاد آبکي هستند که اغلب هنگام مسافرت و در مکانهاي تفريحي و گردشي به علت عدم رعايت اصول بهداشت فردي و موازين بهداشتي در افراد بروز ميکنند.
جعفري يادآور شد: اين بيماري به دنبال خوردن آب يا مواد غذايي آلوده با علامتي مانند تب، درد شکم، تهوع و استفراغ و اسهال آبکي يا خوني در افراد ظاهر ميشوند و در انواع شديد مسموميتهاي غذايي ممکن است سردرد همراه با تهوع و استفراغ و يا دل پيچه و اسهال نيز داشته باشند.
کارشناس بيماريهاي منتقله از آب و مواد غذايي و عفونتهاي بيمارستاني حوزه معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي کرمان تصريح کرد: بيماريهاي رودهاي کودکان و سالمندان را که به عنوان آسيبپذيرترين افراد جامعه هستند بيش از هر گروه سني ديگري تهديد ميكند و در کشورهاي در حال توسعه اسهال بيشتر در کودکان و شيرخواران شايع است.
جعفري اظهار داشت: اين بيماري به دليل فقر و محروميت و نبودن تسهيلات و امکانات بهداشتي کافي و گرماي هوا در روستاها بيشتر وجود دارد.
وي گفت: در موارد اسهال خفيف بدون مراجعه به پزشک ميتوان با درمانهاي خانگي (خوردن روزانه دو تا سه ونيم ليتر مايعات) حجم آب از دست رفته را جبران و اسهال را کنترل کرد، خوردن محلول خوراکي او. آر.اس از همه بهتر است.
کارشناس بيماريهاي منتقله از آب و مواد غذايي کرمان افزود: البته در 24 ساعت اول بهتر است از آب ميوههاي پاستوريزه شده، مايعات بدون کافئين، چاي کمرنگ، دوغ و آب گوشت يا آب مرغ استفاده کنيد و در 24 ساعت دوم غذاهاي ملايم و نرم مثل برنج، سوپ، نان و غلات مصرف کرد و به تدريج در روزهاي بعد از غذاهاي ديگر ميتوان استفاده کرد.
کد مطلب: 5275
آدرس مطلب: http://infopoultry.net/vdca.0nmk49num5k14.html